Odense Kommune politianmelder imam

Udtalelser optaget med skjult kamera har fået Odense Kommune til at politianmelde imam Abu Hassan. Det bekræfter Fyns Politi.

Politianmeldelsen sker pga udtalelser imamen kom med i TV2 programmet ‘Moskeerne bag sløret’, der blev sendt tirsdag aften.

Den udtalelse, som er faldet Odense Kommune for brystet er udtalelsen:

“I skal tage til noget der hedder Borgerservice. Så siger I ’Vi er kommet til landet for nyligt, og vi vil gerne have et hjem. Vi har ingenting’. I skal ikke sige, at I ejer noget. Hvis du fortæller, at du selv lejer en lejlighed, så er det et problem. Så vil de nemlig spørge, hvor du har penge til huslejen fra.”

Udtalelsen, der en del af de oplysninger, der bliver givet til det par, der er gennemgående figurer i TV2’s dokumentarserie, blev optaget med skjult kamera.

Nu ønsker Odense Kommune så, at få politiet til at undersøge og vurdere lovligheden af den type opfordringer.

– Vi bruger mange kræfter i Odense på at imødegå socialt bedrageri og har eksempelvis en kontrolgruppe, der alene er fokuseret på denne opgave, siger rådmand Steen Møller fra Beskæftigelses- og Socialforvaltningen i Odense Kommune og fortsætter:

– Jeg mener, at vi som system skal slå hårdt ned på sager som denne, hvor vi fra en imam både hører en opfordring til og en anvisning på, hvordan man skal kunne snyde kommunen. Det er der kun et svar på – nemlig en politianmeldelse uanset om det er en imam, en formand for en beboerforening eller en anden fremtrædende borger, der kommer med opfordringerne.

Fyns Politi oplyser, at man modtog anmeldelsen onsdag morgen. Politiet vil nu gå i gang med at foretage den fornødne efterforskning i sagen.