Vi er trætte af andres mobilsnak

Arkivfoto: StockSnap / Pixabay

Hver tredje dansker føler, at de får indblik i emner, de ikke ønsker at lægge ører til, når andre fører mobilsamtaler i det offentlige rum. Det viser en undersøgelse, som YouGov har lavet for Søndagsavisen.

En af dem, der stejler over den offentlige mobilsnak, er ekspert i takt og tone, Henrik Walbom.

– Det er en uskik at sidde og udbasunere sine private ting i et venteværelse, i en bus eller i et tog. Mobiltelefonen skal bruges til at sende beskeder eller tjekke nyheder, og det er kun i nødstilfælde, at man skal ringe fra den, når man befinder sig i det offentlige rum. Hvis du vil tale med din ven eller veninde på vej hjem fra arbejde, skal det ikke foregå, mens andre lytter med, siger han til Søndagsavisen.

Jack Hansen har kørt taxa i fem år og er dagligt vidne til kundernes snak i mobiltelefonen. Han synes, at det er ok, at kunderne snakker i telefon i taxaen, men undrer sig nogle gange over, at folk ikke overvejer, at han sidder og hører en masse om deres privatliv.

– Jeg hører alt fra forretningsfolk, der lige skal have klaret en samtale mellem to møder til piger, der ringer til veninden på vej hjem fra et engangsknald. Jeg sidder nogle gange og tænker, om de slet ikke overvejer, at jeg sidder og hører en masse om deres privatliv, siger han til Søndagsavisen.

Men kundernes snak kan også give anledning til en snak, når røret er lagt på.

– Hvis det er noget, der er sluttet trist, kan jeg finde på at sige, at det ikke lød så godt, eller også griner jeg lidt med, når folk er på vej hjem fra et engangsknald, fortæller Jack Hansen.