Dealsite politianmeldt for fire tilfælde af vildledning

Dealsitet Dealhunter A/S har vildledt forbrugerne i markedsføringen af fire deals. Forbrugerombudsmanden politianmelder nu dealsitet.

Arkivfoto: tookapic / Pixabay


I fire tilfælde har Dealhunter reklameret med, at forbrugerne kunne købe en sushimenu til rabatpriser, hvis de bestilte dealen inden for en bestemt frist.

Da tilbudsperioden på de enkelte deals udløb, forlængede Dealhunter dem imidlertid med flere dage, så tilbuddene startede forfra.

Forbrugerombudsmanden vurderer, at det er vildledende og i strid med markedsføringsloven og politianmelder derfor Dealhunter.

Efter Forbrugerombudsmandens vurdering er det en skærpende omstændighed, at vildledningen er foregået på en hjemmeside, hvor forbrugerne typisk skal træffe hurtige beslutninger om køb. Ved siden af de enkelte deals tikkede et ur ned til, at tilbudsfristen udløb, og der stod ”køb nu”.

Politianmeldelsen vedrører fire deals, der lå på dealhunter.dk i juni, juli og oktober 2014.

Dealhunter har oplyst til Forbrugerombudsmanden, at de ikke kan se, at de pågældende tilbud skulle have været forlænget, og at der derfor var tale om en fejl.

– Dealhunter lover forbrugerne store rabatter, hvis de slår til, inden fristen på de fire deals udløber. Herefter forlænger dealsitet tilbudsperioden. Det er vildledende, og derfor politianmelder jeg selskabet, forklarer forbrugerombudsmand, Christina Toftegaard Nielsen

– Jeg finder det særligt skærpende, at vildledningen er sket på en hjemmeside, hvor forbrugerne typisk skal reagere hurtigt for at kunne købe tilbuddet. I en sådan situation er det ekstra vigtigt, at forbrugerne kan regne med, at tilbuddet udløber på det angivne tidspunkt, siger Christina Toftegaard Nielsen.