Knap 55.000 har søgt videregående uddannelse via kvote 2

54.932. Så mange har i år søgt om optagelse på en videregående uddannelse via kvote 2, da fristen udløb i dag kl. 12.00. Det endelige kvote 2-ansøgningstal bliver opgjort i begyndelsen af april. I forhold til sidste års kvote 2 søgning er der foreløbigt godt 3.710 flere ansøgere – svarende til 7,2 procent.

BlueOlive / Pixabay


Uddannelses- og forskningsminister Ulla Tørnæs opfordrer uddannelsesinstitutionerne til at indrette optaget, så de optager de bedst kvalificerede og motiverede studerende.

– For mig er det vigtigt, at vi har et optagelsessystem, der sikrer, at de unge mennesker er godt klædt på til at gennemføre den uddannelse, som de kommer ind på. Der skal være et godt match mellem studerende og uddannelsens krav. På den måde kan vi eksempelvis reducere frafald på uddannelserne, som er dyrt for samfundet og forsinker den enkelte studerende.

– Hvordan optaget indrettes bedst muligt, kan være forskelligt fra institution til institution. På nogle uddannelser er karakterer det bedste redskab, på andre uddannelser er det samtaler og test eller en kombination. Det er den enkelte institution, der er bedst til at foretage den vurdering, siger Ulla Tørnæs.

For eksempel er frafaldet på læreruddannelsen lavere, efter der er indført et karakterkrav på 7 suppleret med optagelsessamtaler for ansøgere med karaktergennemsnit under 7. Det viser en netop offentliggjort evaluering.

Ministeren opfordrer også unge til generelt at tænke sig rigtig godt om, når de skal vælge uddannelse – også frem mod 5. juli, hvor der er frist for søgning via kvote 1.

– Uddannelse er nøglen til frihed, men det er slet ikke ligegyldigt, hvilken dør din uddannelsesnøgle åbner. Derfor ser jeg det som en vigtig opgave at sikre, at de studerende har den bedst mulige information om deres muligheder på arbejdsmarkedet efter endt uddannelse. Jeg vil derfor råde alle unge, der søger ind på en uddannelse, til grundigt at overveje mulighederne på arbejdsmarkedet efter endt uddannelse, siger Ulla Tørnæs.
En opgørelse over fordelingen af søgningen på hovedområder og uddannelsestyper bliver offentliggjort på ufm.dk i begyndelsen af april 2016. Det endelige antal ansøgere til de videregående uddannelser i 2016 kan først opgøres efter den 5. juli.