Snød folk på nettet: 19-årig dømt for flere tilfælde af bedrageri

Der var hurtig afregning, da en 19-årig mand fra Haslev i dag blev fremstillet i retten i Næstved, sigtet for flere tilfælde bedrageri.

Politiet særlige enhed for økonomisk kriminalitet har i en periode efterforsket en række anmeldelser om bedrageri – typisk salg af forskellige varer på nettet på f.eks. DBA.dk, men hvor ”kunderne” aldrig modtog den vare, de havde betalt for. Der var tale om beløb i størrelsesordenen fra 100 kroner til 3.000 kroner, og i alt har den 19-årige bedraget andre for omkring 20.000 kroner.

Natten til fredag skred politiet til anholdelse, og den 19-årige blev sigtet for ikke færre end 27 tilfælde af bedrageri.

Da den 19-årig i dag blev fremstillet i grundlovsforhør, valgte dommeren at idømme ham en straksdom på fem måneders betinget fængsel for bedrageri, og retten fastsatte et vilkår om behandling for ludomani. Den 19-årige modtog dommen.

Anklager Daniel Dokkedahl fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi er tilfreds med den konsekvente dom:

– Den hurtige domsafsigelse vidner om, at det naturligvis ikke er gratis at fuppe og snyde andre mennesker på den måde, og den sender et tydeligt signal om, at det i givet fald har konsekvenser.