Politiaktion mod professionel indbrudsbande

Task Force Indbrud (TFI), den særlige Politiets særlige enhed til bekæmpelse af organiseret indbrudskriminalitet og hjemmerøverier mv. på Sjælland, Task Force Indburd, anholdt tirsdag aften tre albanske mænd efter et indbrud på en adresse i Helsingør.

Anholdelserne skete efter flere ugers intensiv efterforskning og skete i en nøje planlagt aktion.

Efterforskningen har, ifølge Politiet, afdækket, at de anholdte har haft base på forskellige adresser i København, hvorfra de i flere lejede biler er kørt rundt på Sjælland og begået indbrud. Efterforskningen har endvidere vist, at der er tale om professionelle gerningsmænd, der har udvist stor forsigtighed og via deres adfærd og handlingsmønstre har taget mange forholdsregler for at sikre sig mod at blive afsløret og pågrebet.

Det er politiets opfattelse, at de anholdte er rejst til Danmark med det ene formål at begå omfattende og organiseret indbrudskriminalitet.

De anholdte bliver i dag fremstillet i grundlovsforhør i retten i Lyngby med krav om varetægtsfængsling.

De anholdte mistænkes for at have begået indbrud i flere politikredse på Sjælland, men der er foreløbigt konkret rejst sigtelse for fem indbrud og forsøg på indbrud i private hjem. Der er ved indbruddene primært stjålet kontanter, smykker og andre let omsættelige effekter.

Der forestår en del efterforskning, og politiet forventer, at der bliver rejst yderligere sigtelser.

-Det er helt overordnet et fokusområde for politiet at nedbringe antallet af indbrud i private hjem. En stærk efterforskningsmæssig indsats er et vigtigt element i dette arbejde, ikke mindst når der som her er tale om organiseret indbrudskriminalitet og om tilrejsende, udenlandske kriminelle. Det er derfor tilfredsstillende, at vi med dagens anholdelser og aktion har sat en stopper for en både aktiv og professionel indbrudsgruppes hærgen på Sjælland, siger leder af Task Force Indbrud, politiinspektør Bent Isager-Nielsen og han tilføjer:

-Når professionelle indbrudstyve anholdes, fører det i sagens natur til opklaring af allerede begåede indbrud. Det er i sig selv positivt, men det er også af væsentlig betydning, at andre og nye indbrud forhindres. Intet tyder på, at gerningsmændene i denne sag havde indstillet deres kriminelle aktiviteter, hvis ikke de var blevet anholdt af politiet – tværtimod.