Advokat idømt fængselsstraf: Gav falsk forklaring i retten

En advokat blev tirsdag dømt for bl.a. falsk forklaring i retten og for at have videregivet fortrolige oplysninger til en klient.  Foto: Retten i Sønderborg.

En advokat blev tirsdag dømt for bl.a. falsk forklaring i retten og for at have videregivet fortrolige oplysninger til en klient. Foto: Retten i Sønderborg.

En advokat fra Sønderborg blev i går ved retten i Sønderborg idømt 60 dages ubetinget fængsel, en bøde på 12.000 kr. og frakendt retten til at udøve advokatvirksomhed i to år.

Advokaten er dømt for falsk forklaring for retten, for at have videregivet fortrolige oplysninger til en klient og for at være kørt væk uden at give sig tilkende, da han i bil to gange påkørte en anden bil på en parkeringsplads. Advokaten har under sagen nægtet sig skyldig.

-Vi har nu læst dommen og er godt tilfredse med, at retten i hovedtræk har fulgt anklagemyndighedens påstand i sagen, siger advokaturchef Jakob Beyer fra anklagemyndigheden hos Syd- og Sønderjyllands Politi og fortsætter:

– Med sin dom har retten statueret alvorligheden af at afgive falsk forklaring for retten og har samtidig tilkendegivet, at når det som her drejer sig om en advokat, så idømmes der fængselsstraf, sådan som vi også påstod det.