Bekendt truede kvinde på livet: fik udleveret penge og TV

I dag blev en 52-årig mand idømt 10 måneders fængsel for i september sidste år at have tiltvunget sig adgang til en 49-årig kvindes bopæl i Lyngby og tvunget hende til at udlevere et TV og hævekort med PIN-kode. Den 52-årige truede med at slå kvinden ihjel, hvis hun anmeldte sagen til politiet. I januar måned 2016 tvang han desuden kvinden til at udlevere 4.000 kr., som kvinden netop havde hævet.

Sagen tog sin begyndelse om morgenen den 24. september sidste, da den 49-årig kvinde og hendes ven vågnede til en grim forskrækkelse, idet en 52-årig mandlig bekendt forsøgte at bryde døren til kvindens lejlighed op. Da kvinden åbnede døren, skubbede den 52-årige mand til døren og kvinden, hvorved han kom ind i lejligheden. Manden havde medbragt en større lås i et klæde, som han svingede med, mens han truede kvinden.

Baggrunden var ifølge den 52-årige, at kvinden skyldte ham penge, og han tvang derfor kvinden til at udlevere sit TV og et hævekort med rette kode. Inden han forlod lejligheden, truede han kvinden med at slå hende ihjel, hvis hun anmeldte episoden til politiet.

Den 52-årige blev varetægtsfængslet efter episoden, men blev løsladt i december 2015.

Den 29. januar i år var den gal igen. Den 52-årige mand satte den 49-årige kvinde stævne ved Danske Bank i Lyngby, hvor han tvang hende til at udlevere 4.000 kr. Ifølge den 52-årige skyldte kvinden ham stadig penge. Manden udnyttede den i situationen liggende trussel og udtalte, at han var bevæbnet, mens han hev ud i jakken for at indikere, at han havde et våben.

I dag blev den 52-årige så idømt 10 måneders fængsel ved Retten i Lyngby, hvor han også blev dømt for forsøg på brugstyveri, besiddelse af et samuraisværd samt 4.000 ulovlige piller.

– Jeg er tilfreds med, at retten fandt den tiltalte skyldig i blandt andet to tilfælde af ulovlig tvang. Man skal især kunne føle sig tryg i sit eget hjem, og det er derfor en skærpende omstændighed, at tvangen fandt sted på kvindens bopæl. Straffen for ulovlig tvang plejer ikke at være så høj som i dette tilfælde, men fordi tvangen fandt sted i kvindens hjem, og fordi der var tale om to tilfælde samt vidnetrusler, blev den tiltalte straffet med 10 måneders fængsel, udtaler anklagerfuldmægtig Anne-Mette Wedell Seerup fra Nordsjællands Politi.

Den tiltalte tog betænkningstid med hensyn til anke.