Anholdt terrormistænkt: Jeg er “hattemanden”

Den anholdte Mohamed Abrini  skal have erkendt, at han er "manden med hatten". Foto: Belgisk Politi.
Den anholdte Mohamed Abrini skal have erkendt, at han er “manden med hatten”. Foto: Belgisk Politi.
Den ene af de to mænd, som fredag blev anholdt af belgisk politi erkender nu, at han er den mand, som verden er kommet til at kende som “manden med hatten”. Det skriver flere internationale medier, herunder BBC News.

Mohamed Abrini blev anholdt i en politiaktion fredag Bruxelles og han er mistænkt for, at være en af mændende bag terrorangrebene mod Zaventem lufthavnen og en metrostation den 22. marts og som kostede 32 mennesker livet.

BBC News citerer den føderale anklager for, at den Mohamed Abrini, har erkendt, at han er “manden med hatten”. Den 31-årige belgier, der er af marokansk oprindelse, har fortalt myndighederne, at han smed sin lyse jakke i en skraldespand og solgte hatten efter angrebene.

Udover angrebene i Bruxelles er Mohamed Abrini og mistænkt for at være involveret i angrebene i Paris i november sidste år. Bl.a. er hans fingeraftryk og DNA er fundet i forbindelse med efterforskningen af Paris-angrebene.