Springsteen aflyser koncert i protest mod toilet-lov

Bruce Springsteen og The E Street Band har aflyst en koncert i North Carolina i protest mod ny lov. Arkivfoto:  Craig ONeal (CC BY-SA 2.0)
Bruce Springsteen og The E Street Band har aflyst en koncert i North Carolina i protest mod ny lov. Arkivfoto: Craig ONeal (CC BY-SA 2.0)
Han er kendt for at have holdninger – rocklegenden Bruce Springsteen – og nu fører hans holdninger til aflysning af en koncert i North Carolina.

Årsagen til rockstjernens aflysning er, at staten North Carolina har vedtaget en lov, som bl.a betyder, at transkønnede personer ikke længere selv kan vælge hvilket toilet de vil benytte.

Den nye lov forhindrer også homoseksuelle og transkønnedde i at kunne sagsøge deres arbejdspladser, hvis deres rettigheder bliver overtrådt.

I en udtalelse fra Bruce Springsteen hedder det bl.a.: “Nogle ting er vigtigere end en rockshow og denne kamp mod fordomme og snæversyn – hvilket sker netop som jeg skriver – er en af dem”.

Koncerten skulle være afholdt i morgen søndag.

Bruce Springsteen, er på turné, der også bringer ham til Danmark hvor han giver to koncerter i henholdsvis København og Horsens til sommer.

Opslået af Bruce Springsteen på 8. april 2016