5 års fængsel for røveri og røveriforsøg

En 21-årig mand fra Horsens blev i går ved Retten i Kolding idømt fem års fængsel for at have begået et røveri og to røveriforsøg. Der var tale om et røveri i et privat hjem og forsøg på røveri ved en guldsmed og i et privat hjem.

Anklagemyndigheden fra Sydøstjyllands Politi har over tre dage ført flere vidner og beviser på, at den tiltalte var skyldig.

– Nogle af beviserne, vi førte, var blandt andet DNA-beviser og telefonoplysninger, fortæller anklager ved Sydøstjylllands Politi, Jesper Rubow og fortsætter:

– Det er glædeligt, at retten var enig med anklagemyndigheden i, at det var tiltalte, der havde begået røveriet og de to forsøg på røveri. Det har været meget hårdt for ofrene, at de har været udsat for røveri i deres eget hjem.

Det første røveri var et forsøg på røveri ved en guldsmed i Toftlund. Det skete den 21. oktober 2014 om formiddagen. Den nu dømte havde maskeret sig med hue og hårekstensions, og han medbragte en kniv og peberspray. Han kom ind i forretningen, hvor han sparkede på montrer for at stjæle indholdet. Han blev dog overmandet af personalet, og efterfølgende anholdt af politiet.

Det andet røveri var et røveri i et privat hjem i Egå den 15. september 2015 om aftenen. Her begik den 21-årige røveri mod et ældre ægtepar. Han blev dømt for at have stjålet et smykke fra ægteparret og brugt vold for at bringe det i sikkerhed.

Det tredje røveri var et forsøg på et røveri i et privat hjem i Bjert den 17. september 2015 om natten. Her trængte den 21-årige ind i hjemmet og truede med en pistol for at få udleveret et kostbart ur, som beboeren i huset havde haft til salg på nettet. Pistolen var formentlig en hardballpistol. Det lykkedes ikke den 21-årige at få uret udleveret, og derfor blev han dømt for forsøg på røveri.

Den dømte har siddet varetægtsfængslet under sagens behandling og skal fortsat være fængslet efter sagen.

Flere af ofrene er blevet tilkendt erstatninger.