Politiaktion ved Christiania: 40 bilister taget i narkokørsel

Arkivfoto: tookapic / Pixabay

Københavns Politis afdeling Task Force Pusherstreet gennemførte mandag eftermiddag og aften en større færdselsaktion på Christianshavn med fokus på at fange de bilister, som kører enten narko- eller spirituspåvirket rundt.

Aktionen førte til 40 bilister, der blev sigtet for at køre i narkopåvirket tilstand. Herudover blev en bilist sigtet for at køre med spiritus i blodet. Otte personer blev sigtet for kørsel uden at have erhvervet kørekort. Derudover blev der også skrevet 90 sager for besiddelse af hash og lidt kokain.

– Vi havde en forventning om, at vi i dag ville fange rigtig mange narkopåvirkede bilister, men at tallet er så højt, overrasker alligevel operativ leder i Task Force Pusherstreet, politikommissær Kristian Rohdin. – Vi håber, at vi med sådan en aktion kan få folk til at tænke sig om inden de sætter sig ind i bilen narkopåvirket. Vi ser typisk, at folk kommer kørende i bil til Pusherstreet, går ind og køber en joint, ryger den og herefter kører derfra, og det er en rigtig dårlig ide.

Sidegevinsten var også de mange personer, der blev fundet i besiddelse af hash. – Vi håber med denne indsats, at gøre det uattraktiv at handle i Pusherstreet, fordi risikoen for at blive fundet i besiddelse af hash omkring Christiania er stor.