Efter ugelang politiaktion: Blot 55 bilister placerede sig forkert

Foto: Rigspolitiet
Foto: Rigspolitiet

I en uge gennemførte politiet i samarbejde med Vejdirektoratet en landsdækkende målrettet indsats mod bilister, der ikke holder til højre i trafikken. Indsatsen resulterede i blot 55 sigtelser mod bilister, som ikke holdt til højre.

– Bilister, der ikke holder til højre, sinker ofte trafikken for de bagvedkørende. I Vejdirektoratet arbejder vi for at skabe god fremkommelighed på vejene, og derfor er det vigtigt, at bilister trækker ind til højre, så snart der er plads efter en overhaling. Det giver en mere glidende trafik, større trafiksikkerhed og en bedre udnyttelse af vejen, siger Marianne Foldberg Steffensen, som leder for trafiksikkerhedsafdelingen i Vejdirektoratet.

Men noget kunne tyde på, at problemet enten ikke er så stort som Vejdirektoratet gør det til (hvilket enhver der benytter motorvejen formentlig vil nægte) eller også, har politiet ikke haft synderlig meget held til at fange synderne.

I hvert fald blev det til blot 55 sigtelser mod bilister, som ikke placerede sig rigtigt på kørebanen. Dertil kom sigtelser for andre færdselslovsovertrædelser, nemlig 81 bilister, som talte i mobiltelefon under kørslen og 6 bilister blev sigtet for tilsidesættelse af reglerne om overhaling.

Ifølge Rigspolitiet er antallet af sigtelser på samme niveau som sidste år og her mener man, at bilisterne har lært at placere sig korrekt:

– De relativt få overtrædelser tyder på, at bilisterne har taget opfordringen om at holde til højre til sig, hvilket er glædeligt, siger centerchef Erik Terp Jensen fra Rigspolitiets Nationale Færdselscenter.

– Men med til det billede hører også, at mange bilister først retter ind til højre, når de ser en politibil i bakspejlet. Jeg håber, at vi ved at sætte fokus på problemet, kan være med til at ændre bilisternes adfærd, så alle af sig selv placerer sig hensigtsmæssigt på vejen, slutter han.

Den målrettede aktion fandt sted mandag 30. maj til søndag 5. juni.