Medarbejder fra Rigsadvokaten mistænkt i bestikkelsessag

Rigsadvokat Ole Hasselgaard betegner det som meget alvorligt, at en medarbejder i anklagemyndigheden er under mistanke for at have modtaget bestikkelse fra et privat IT-firma. Rigsadvokaten iværksætter nu en intern undersøgelse.

Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet (SØIK) har i dag anholdt og sigtet en række personer fra forskellige myndigheder. De pågældende er under mistanke for at have modtaget bestikkelse. Hos Rigsadvokaten drejer det sig om en IT-medarbejder. Det oplyser rigsadvokat Ole Hasselgaard.

– Det er naturligvis meget alvorligt, at en ansat her hos Rigsadvokaten er under mistanke og nu er blevet sigtet i en sag om bestikkelse,« siger rigsadvokat Ole Hasselgaard. »Samtidig er det naturligvis vigtigt at understrege, at det forhold, at man er sigtet, ikke betyder, at man dermed er skyldig.

Ifølge rigsadvokaten vil der – ud over det rent strafferetlige spor i sagskomplekset om bestikkelse af offentlige ansatte – allerede på nuværende tidspunkt også blive lavet en intern undersøgelse hos Rigsadvokaten, hvor blandt andet indkøbsprocedurer og arbejdsgange vil blive vurderet. Hertil kommer det rent ansættelsesretlige forløb.

– Den konkrete personalesag kan jeg ikke oplyse mere om på nuværende tidspunkt. Der er netop tale om en personalesag, og den skal behandles efter de regler, der gælder for det, siger rigsadvokat Ole Hasselgaard.