Mand med tilknytning til Black Army dømt for narkohandel

En 24-årig mand blev i mandags ved Retten i Svendborg idømt to års fængsel for flere overtrædelser af narkotikalovgivningen – blandt andet opbevaring af 500 gram amfetamin i et kælderrum i Rudkøbing og opbevaring af 5 kilo hash på flere adresser i Svendborg.

Sagen er en del af en omfattende efterforskning i bandemiljøet omkring Black Army på Fyn. Flere af de dømte har været medlemmer af Black Army, mens andre – blandt andre den 24-årige mand – har været aftagere af stoffer fra gruppen eller fungeret som mellemmænd.

Indenfor de seneste måneder er tre bandemedlemmer blevet idømt fængselsstraffe ved Retten i Svendborg.

Den 9. marts i år blev et medlem idømt 5½ års fængsel for besiddelse af 1 kg kokain. Mindre end en måned senere – den 4. april blev et medlem idømt 10 måneder for blandt andet overdragelse af 80 gram kokain. Den 3. juni 2016 blev et medlem idømt 6½ års fængsel for blandt andet besiddelse af 1 kg kokain samt videresalg af 40 kg. hash.

– Vi er meget tilfredse med, at flere med tilknytning til Black Army nu er idømt lange fængselsstraffe. Fyns Politi har længe haft gruppens medlemmer og medløbere i kikkerten på grund af de asociale aktiviteter, der foregår omkring dem. Det var en kontant afregning ved domstolene, vi gik efter og efter de mange domme i sagskomplekset, kan vi nu rette fokus mod de næste fra dette kriminelle miljø”, siger senioranklager Jacob Thaarup fra anklagemyndigheden ved Fyns Politi.

Den 24-årige mand har været varetægtsfængslet siden den 17. december 2015, og han blev efter domsafsigelsen sendt direkte til afsoning.