24-årig Syrienskriger idømt 7 års fængsel

En 24-årig mand fra Ishøj har i dag fået sin straf ved retten i Glostrup. Han blev onsdag som den første i Danmark fundet skyldig i at have ladet sig hverve af Islamisk Stat i Syrien. Fredag middag har Retten I Glostrup afsagt dom i sagen og den 24-årige er idømt 7 års fængsel.

Rejste til Syrien flere gang
Retten har lagt til grund at manden i 2013 i to tilfælde rejste til Syrien og lod sig hverve af Islamisk Stat. I 2015 forsøgte han for tredje gang at rejse til Islamisk Stat i Syrien, men blev anholdt af politiet kort før den planlagte udrejse.

Principielt dom

– Sagen er principiel, fordi det er den første sag i Danmark, hvor en person bliver dømt for at have ladet sig hverve af en terrororganisation. Dommens budskab er klokkeklart: Det straffes hårdt at lade sig hverve til en terrororganisation, siger senioranklager Natalja Fryd Lindberg fra Københavns Vestegns Politi, som har ført sagen sammen med Statsadvokaten for København.

Anklagemyndigheden havde krævet den 24-årige frataget sit danske statsborgerskab. Det blev afvist af Retten i Glostrup. Den 24-årige har valgt at udbede sig betænkningstid om han vil anke sagen.

Også Anklagemyndigheden har nu 14 dage til at overveje spørgsmålet om anke. Den 24-årige vil forblive varetægtsfængslet frem til evt. anke.