David Cameron går af

David Cameron meddelte efter offentliggørelsen af resultatet fra folkeafstemningen, at han går af. Arkvifoto: Casa Rosada.
David Cameron meddelte efter offentliggørelsen af resultatet fra folkeafstemningen, at han går af. Arkvifoto: Casa Rosada.
Den britiske premiereminister, David Cameron går af oven på torsdagens folkeafstemning, hvor et flertal stemte for, at Storbritannien skal forlade EU.

Meddelelsen kom på en pressekonference udenfor Downingstreet 10. Her sagde David Cameron bl.a. at han vil forsøge at “holde skuden sejlende” i de kommende uger og måneder, men at der er brug for et nyt lederskab.

Den formelle overdragelse af premiereministerposten sker til oktober, når de konservative holder partikongres.

– Det er op til den nye premiereminister at forhandle med EU og påberåbe artikel 50 i Lissabontraktaten, som giver Storbritannien to år til at forhandle en udmeldelse.

– Det britiske folk har stemt for at forlade Den Europæiske Union og deres ønske må respekteres, sagde David Cameron foran Downingstreet 10 med konen Samantha ved sin side og han fortsatte:

– Det britiske folks vilje er en instruktion som skal afleveres.

David Cameron har været premiereminister i seks år og under kampagnen op til torsdagens folkeafstemning, var han tilhænger af at blive i EU – med en aftale, som han havde forhandlet med EU, som gav Storbritannien indrømmelser på en lang række områder.