Ville ikke til Bornholm: Asylansøgere dømt for at kaste brosten efter Røde Kors medarbejdere

Retten i Hillerød. Foto: Per Johansen.
Retten i Hillerød. Foto: Per Johansen.
To somaliske asylansøgere, en mand på 29 år og en kvinde på 30 år, blev i går ved Retten i Hillerød idømt 3 måneders fængsel for at have kastet brosten mod to Røde Kors medarbejdere.

De to somaliere skulle den 8. juni i år overføres til Bornholm fra Asylcenter Auderød ved Frederiksværk. De to blev derfor kørt til Frederikssund Station, hvorfra de skulle rejse videre mod Bornholm. Men de to somaliske asylansøgere var utilfrede med at skulle flyttes.

Den 30-årige kvinde tog en radio fra en Røde Kors medarbejders brystlomme, som hun forsøgte at slå ham med. Da det lykkedes medarbejderen at undvige, forsøgte kvinden at kaste radioen i hovedet på ham. Radioen ramte dog heller ikke, så kvinden slog medarbejderen med knytnæve i ansigtet.

Både den 29-årige mand og kvinden fik fat i nogle brosten, som de kastede mod begge medarbejderne fra Røde Kors. Ingen af medarbejderne blev ramt, for de søgte tilflugt bag bilen, de var ankommet i. Bilen fik buler af at blive ramt af brostenene.

Ved retten i Hillerød blev de idømt 3 måneders fængsel for forsøg på grov vold og udvist af Danmark med et indrejseforbud i 6 år.

– Jeg er meget tilfreds med, at retten var enig i anklagemyndighedens vurdering af, at det var forsøg på grov vold at kaste med brosten mod Røde Kors medarbejderne, der bare udførte bare deres arbejde. Det er både farligt og ganske uacceptabelt at kaste med brosten, udtaler anklagerfuldmægtig Anne-Mette Wedell Seerup.

Begge de tiltalte modtog dommen.