Forfatningsdomstol annullerer præsidentvalget

Alexander Van der Bellen Foto: Ailura  (CC BY-SA 3.0 AT)
Alexander Van der Bellen Foto: Ailura (CC BY-SA 3.0 AT)
Den østrigske forfatningsdomstol har bestemt, at præsidentvalget skal gå om.

Lederen af det højreorienterede Frihedspartiet, Norbert Hofer tabte i maj måned præsidentvalget med en meget lille margin. Afstanden mellem Norbert Hofer og De Grønnes Alexander Van der Bellen var så lille, at valget ikke kunne afgøres før 700.000 brevstemmer var talt op.

Ifølge den østrigske udgave af The Local var der blot 30.863 stemmers forskel mellem vinderen af præsidentvalget Alexander Van der Bellen og taberen Norbert Hofer.

Frihedspartiet indsendte en klage om uregelmæssigheder ved valget og nu har forfatningsdomstolen altså bestemt, at valget annuleres. Dermed skal østrigerne igen stemme på hvem de vil have som præsident. Det vil formentlig ske i efteråret.