Kæmpe narkofangst – fem anholdt

Fem mænd blev i går anholdt i en aktion, som politiets særlige bandeenhed Task Force Øst gennemførte i går.

De anholdte er fire mænd fra hovedstadsområdet og en serbisk mand. De er alle i alderen 28-49 år gamle. Det er politiets opfattelse at flere af dem har tætte relationer til toneangivende medlemmer af bandemiljøet i København.

Politiets Task Force Øst beslaglagde bl.a. ca. 15 kg kokain og en pistol. Foto: Københavns Politi.
Politiets Task Force Øst beslaglagde bl.a. ca. 15 kg kokain og en pistol. Foto: Københavns Politi.

Udover anholdelserne har politiet foretaget flere ransagninger og i den forbindelse fundet ca. 15 kg kokain, ca. 1,5 kg heroin, en pistol og et et større kontantbeløb i både dansk og udenlandsk valuta.

Længere tids efterforskning
Task Force Øst har gennem nogen tid efterforsket mod et kriminelt netværk, der efter politiets opfattelse er bagmænd til en meget stor og velorganiseret indsmugling og forhandling af narkotika.

Efterforskningen er sket i samarbejde med udenlandske politimyndigheder.

– Der ligger en lang og udfordrende efterforskning forud for disse anholdelser, hvorfor det er meget tilfredsstillende, at vi nu har fået mulighed for at slå til og foretage anholdelser i sagen, siger leder af Task Force Øst, politiinspektør Flemming Madsen og fortsætter:

– Politiets vurderer klart, at der er tale om et internationalt netværk, som i deres udøvelse af kriminaliteten har været meget opmærksom på sikkerhed i deres kommunikation og færden i øvrigt. Vi har dog med disse anholdelser fået stoppet en stor leverandør af narkotika til det danske marked.

– Politiet har med det store beslag påført gerningsmændene et stort tab og dermed besværliggjort det kriminelle netværks fremadrettede aktivitet på området, siger Flemming Madsen, der ikke vil udelukke, at der kan komme flere anholdelser i sagen.

På trods af aktionen i går, er lederen af Task Force Øst ikke i tvivl om, at andre kriminelle er klar til at importere narkotika:

– Der er tydeligvis mange penge at tjene på denne handel med narkotika, hvorfor mange personer fortsat er interesseret i at løbe den risiko, der er forbundet med at være involveret i sådan kriminel virksomhed på forskellige niveauer.

Fremstilles i grudnlovsforhør
Fire af de fem anholdte vil i dag blive fremstillet i Grundlovsforhør i Retten i Glostrup – sigtet for overtrædelse af bl.a. straffelovens § 191 ved indsmugling og handel med narkotika.

Af hensyn til efterforskningen, vil anklagemyndigheden begære dørene lukket.