Otte tiltalt i SE & HØR sagen

seoghoer-hoved-2-800px-inyhederKøbenhavns Vestegns Politi har rejst tiltalte mod otte personer og Aller Medier A/S i den såkaldte SE & HØR sag.

Sagen tog sin begyndelse i 2014 da Ken B. Rasmussen – en tidligere journalist på SE & HØR udgav bogen ‘Livet det forbandede’ om livet på SE & HØR. Selvom bogen skulle foregive at være fiktiv, var der mange lighedspunkter med den virkelige verden og det blev starten på afsløringerne om arbejdsmetoderne på SE & HØR.

Blandt afsløringer var, at en medarbejder hos IBM/Nets angiveligt skulle have leveret informationer om kendte og kongeliges kreditkort-brug til SE & HØR-journalister, som derved var i stand til at følge deres færden.

Netop den afløring hører også til i anklagen.

Ifølge Københavns Vestegns Politi er politiets efterforskning i sagen gået ad tre spor:

1. Hvor Se og Hør angiveligt skulle have betalt en medarbejder hos PBS/IBM for at skaffe sig uberettiget adgang til kreditkortoplysninger.

2. Hvor en medarbejder hos et flyselskab angiveligt uberettiget skulle have udleveret oplysninger om passagerer til Se og Hør. Efterforskningen har ikke givet grundlag for at der rejses tiltale.

3. Hvor Se og Hør angiveligt skulle have ulovlige kilder i Kongehuset og i enkelte andre offentlige institutioner. Efterforskningen har ikke afdækket sådanne ulovlige kilder.

Efterforskningen har ført til at der rejses tiltale mod otte personer og Aller Media A/S for overtrædelse af straffelovens § 263, stk. 3, jf. stk. 2, til dels jf. straffelovens § 23, samt overtrædelse af straffelovens § 299, stk. 2, ved under skærpende omstændigheder at have formået en ansat hos PBS/IBM til systematisk i firmaernes edb-systemer uberettiget at have skaffet sig adgang til en andens oplysninger og mod betaling at udlevere firmaernes kreditkortoplysninger vedrørende en række offentlig kendte personer til ansatte på ugebladet Se og Hør. Enkelte af de otte personer er endvidere tiltalt for overtrædelse af straffelovens § 264c ved at have modtaget og uberettiget udnyttet oplysninger om offentlige kendte personer.

Aller Media A/S har overfor anklagemyndigheden erklæret sig parat til at betale den bøde som retten i den forbindelse måtte pålægge selskabet, oplyser Københavns Vestegns Politi.

Sagen starter i retten til efteråret
Hovedforhandlingen i sagen er forhåndsberammet til den 9. september 2016 i Retten i Glostrup. Der er afsat 20 retsdage og der ventes dom i slutningen af november 2016.

– Der har været tale om en efterforskning af historisk omfang og vi har i dag rejst tiltale for paragraffer i straffeloven, der sjældent tages i anvendelse overfor medier. Vi ser nu frem mod at komme i gang med sagen i retten, siger specialanklager Morten Frederiksen fra Københavns Vestegns Politi.