Politiet advarer igen mod ‘direktør-mails’

Sydøstjyllands Politi advarer nu mod e-mail svindel i form af de såkaldte ‘direktør-mails’. Det sker efter der den seneste måneds tid har været omkring 10 anmeldelser og henvendelser om svindlen i kredsen.

Den typiske fremgangsmåde er, at der bliver fremsendt en mail til en virksomhed, hvor direktøren er udrejst. Mailen ser ud til at være fra direktøren, og det er direktørens navn, der står som afsender.

Der bliver bedt om at overføre penge til et angivet kontonummer, og overførslen skal helst ske ret hurtigt. Det er beløb fra 30.000 kr. til ca. 500.000 kr.

De fleste virksomheder foretager dog en kontrol, og overfører ingen penge. Men desværre er der nogle virksomheder, der efterkommer ‘direktørens anmodning’ og overfører penge, og først senere bliver bekendt med at mailen ikke var fra virksomhedens direktør, oplyser Sydøstjyllands Politi. På dette tidspunkt er det umuligt at trække pengene tilbage. Pengene bliver typisk overført til en konto i udlandet, f.eks. London, Indien eller Kina.

Virksomheder kan med fordel indføre en procedure forud for sådanne overførsler, der kun er kendt internt blandt få relevante medarbejdere.