Røver hev dynen af sovende mand

En 74-årig mand fik sig noget af en forskrækkelse, da han tidligt i morges blev vækket ved, at en røver trak dynen af ham.

Den 74-årige mand, der er gangbesværet, greb sin krykke og slog ud efter gerningsmanden med krykken, hvorpå den 74-årige blev sprøjtet med peberspray af gerningsmanden.

– Den ældre mand nåede dog at se, at gerningsmanden kiggede i hans tøj. Og herfra stjal gerningsmanden en pung med et større kontant pengebeløb, siger politikommissær Preben Møller fra Nordjyllands Politi, og han tilføjer, at gerningsmanden derefter forsvandt fra stedet i ukendt retning.

Gerningsmanden var kommet ind i hjemmet på Nysum Byvej i Nysum ved Nørager ved at opbryde et vindue.

Røveret fandt sted klokken fem i morges.

Signalementet er sparsomt, men gerningsmanden beskrives som: mand, 180-185 cm høj, klædt i mørkt tøj og bar maske med huller til øjnene.

– Der blev ikke sagt noget under røveriet, og vi har ingen oplysninger om, hvilket transportmiddel gerningsmanden anvendte, oplyser politikommissær Preben Møller.

Politiet vil gerne høre fra vidner, der eventuelt har været i området omkring Nysum Byvej mellem klokken cirka 05.00 og 05.30, og som kunne have set noget, der har betydning for sagens opklaring.

Henvendelser fra offentligheden skal gå til Lokalpoliti Himmerland, Hobro, kriminalassistent Tommy Sørensen, på telefon 7258 1108.

Den 74-årige mand er naturligvis rystet efter episoden, men han har det – omstændighederne taget i betragtning – godt, oplyser politiet.