Fire golfspillere klar til Rio

Arkivfoto: Pexels / Pixabay

Danmark får to deltagere med i både kvindernes og herrernes turnering, når golf vender tilbage på OL-programmet efter 112 år. Navnene på spillerne blev i dag gjort officielle.

For første gang siden OL i St. Louis 1904 er golfsporten med ved OL, når det går løs i Rio om mindre end en måned. Danmark bliver stærkt repræsenteret i både kvindernes og herrernes turnering. I dag har DIF, der er olympisk komite i Danmark, nemlig udtaget Nicole Broch Larsen, Nanna Koerstz Madsen, Søren Kjeldsen og Thorbjørn Olesen.

22-årige Nanna Koerstz Madsen ser OL som en stor mulighed for, at flere får øjnene op for Danmarks dygtige, kvindelige golfspillere. Desuden ser hun frem til en oplevelse, som adskiller sig meget fra hverdagen på Ladies European Tour, hvor hun normalt spiller.

– Det bliver en kæmpe oplevelse og noget helt andet, end vi er vant til, at spille som en del af et hold. Normalt er vi bare ude for os selv, så det bliver rigtig fedt at prøve at deles om noget med nogle andre og have hele Danmark i ryggen, siger Nanna Koerstz Madsen.

Hun ankommer først, et par dage inden kvindernes turnering går i gang 17. august, fordi det ikke er muligt at træne på banen ugen før på grund af mændenes turnering. Men hun håber til gengæld på at få mulighed for at opleve den olympiske stemning ved afslutningsceremonien.

Går efter medalje

I Dansk Golf Union er eliteansvarlig og OL-teamchef, Claus Mølholm, optimistisk omkring den kvartet, der skal til Rio. Han håber på en medalje, men ved, at det bliver svært. Succeskriteriet hedder én spiller i top 15 i en af de to turneringer, som hver tæller 60 deltagere.

– Vi går efter en medalje. Det er mindsettet. Men vi bliver først skuffede, hvis vi ikke har en spiller i top 15. Det er nogle interessante spillere, fordi de alle fire har vundet på European Tour indenfor de sidste 14 måneder. Så potentialet er klart til stede til en toppræstation, siger Claus Mølholm.

Hos DIF er OL-chef de mission, Morten Rodtwitt, spændt på at se, hvordan den danske delegation klarer sig på banerne, der ligger ud til Atlanterhavet.

– Det er fire virkelig stærke golfspillere, som vi får med til Rio. Konkurrencen i international golf er uhyre skarp, og det bliver den også, når sporten vender tilbage til OL-programmet efter 112 års fravær. Men hvis vores spillere rammer topformen, har de alle potentiale til at komme helt op i toppen af OL-turneringens leaderboard, siger Morten Rodtwitt.

Team Danmarks direktør, Lone Hansen, hæfter sig ved, at Danmark er lykkedes med både at få to spillere med i kvindernes og mændenes turnering.

– Det bliver helt nyt at få golfsporten med i olympisk sammenhæng. De danske herrespillere har været med fremme i verdenseliten i snart rigtig mange år, og med en målrettet indsats er det lykkedes Dansk Golf Union at løfte de unge kvindelige spillere op på et rigtig højt niveau. Det høster de nu frugterne af med Nicole Broch Larsen og Nanna Koerstz Madsens kvalifikation til OL, siger Lone Hansen.