PET efter angrebet i Nice: Situationen i Danmark er uændret

Politiets Efterretningstjeneste (PET) oplyser, at man følger udviklingen i situationen tæt efter angrebet i Nice torsdag aften og løbende vurderer de konsekvenser, som hændelserne i Frankrig kan have for trusselsbilledet i Danmark.

– Foreløbig er vores vurdering, at situationen i Danmark er uændret. Terrortruslen mod Danmark er fortsat alvorlig, og politiet er på den baggrund i forvejen i forhøjet beredskab, siger Flemming Drejer, PET’s Chefpolitiinspektør.

PET er i tæt kontakt med relevante danske og udenlandske myndigheder om situationen.

– PET’s generelle opfordring til danskerne er at deltage i begivenheder i det offentlige rum, som de plejer at gøre, og samtidig være opmærksomme. Opmærksomhed handler her om at lægge mærke til om noget falder uden for normalbilledet, f.eks. en persons adfærd eller ændringer i omgivelserne, tilføjer Flemming Drejer.