Drabsagen fra Vinderød: En tragisk hændelse

Onsdag den 6. juli blev ligene af en 29-årig eritreisk mand og 27-årig eritreisk kvinde fundet nær Frederiksværk i henholdsvis Vinderød Skov og i et rækkehus på Vinderød Enghavevej.

I timerne efter ligfundene blev i alt 11 eritreere anholdt, hvoraf de otte blev sigtet for drabet. Det blev dog løsladt dagen efter.

Politiet vurderer nu på baggrund af efterforksningen og de tekniske undersøgelser, at der var tale om en tragisk hændelse, hvor kvinden først er blevet dræbt af manden, hvorefter han har begået selvmord i skoven.

De tekniske spor i rækkehuset viste, at den nu afdøde mand var til stede i tiden omkring kvindens død. Der er ikke fundet spor, der antyder, at der har været andre personer til stede i rækkehuset på gerningstidspunktet.

– De anholdte har ikke haft viden om den nu afdøde mands hensigter, ligesom de kontaktede os straks efter, de opdagede, at kvinden var død, fortæller leder af personfarligkriminalitet i Nordsjællands Politi, Henrik Gunst.

Sigtelserne mod eritreerne frafaldes.

Nordsjællands Politi ønsker ikke at kommentere på de to afdødes relation til hinanden eller motivet til drabet.

– Da vi har at gøre med en utrolig tragisk hændelse, ser vi ingen grund til at gå yderligere i detaljer med forløbet, slutter Henrik Gunst.

De pårørende er underrettet.