Erdogan indfører tre måneders undtagelsestilstand

 Erdogan indfører undtagelsestilstand. Foto: www.kremlin.ru (CC BY-SA 4.0)

Erdogan indfører undtagelsestilstand. Foto: www.kremlin.ru (CC BY-SA 4.0)

Den tyrkiske præsident Recep Tayyip Erdogan har erklæret, at der indføres tre månedes undtagelsestilstand som følge af weekendens mislykkedes kupforsøg.Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Undtagelsestilstanden kommer efter de seneste dages massive udrensninger blandt offentligt ansatte i både politi, militær og uddannelsessektoren. Mere end 50.000 mennesker menes at være blevet fyret eller suspenderet fra deres jobs.

Undtagelsestilstanden vil give præsidentent Erdogan og regeringen lov til at gå uden om parlamentet når der skal vedtages nye love og til at indskrænke og fjerne rettigheder og friheder, som de måtte finde det nødvendigt.