Fynske ænder ramt af fugleinfluenza – tusindvis af ællinger aflives

En besætning med gråænder på Fyn ved Brenderup er ramt af fugleinfluenza H7N7. Besætningen består af 3000 ællinger, der alle aflivs for at forhindre virus i at udvikle sig og forebygge smitte. Der er oprettet en 1 km spærrezone omkring gården.

Flytning af fugle inden for og til og fra spærrezonen må kun ske med Fødevarestyrelsens tilladelse. Hobbyfjerkræ inden for zonen skal registreres hos Fødevarestyrelsen.

Opdaget ved rutinemæssige overvågningsprøver
Smitten i besætningen er opdaget i forbindelse med rutinemæssige overvågningsprøver, der bliver taget som led i den danske handlingsplan mod fugleinfluenza.

– Vi betragter altid lavpatogen fugleinfluenza med alvor, fordi den kan udvikle sig til den højpatogene type. Jeg kan berolige med, at den lavpatogene fugleinfluenza ikke smitter til mennesker. Aflivning og sikkerhedsforanstaltninger sker for at forebygge yderligere problemer, siger souschef i Fødevarestyrelsen, dyrlæge Stig Mellergaard.