To mænd anholdt for indbrudstyverier af designermøbler

Arkivfoto: Rolf Larsen.
Arkivfoto: Rolf Larsen.
Den sjællandske politienhed Task Force Indbrud (TFI) har i dag anholdt to mænd, der sigtes for indbrud i villaer, hvor særligt designermøbler, primært kostbare lamper, har været målet.

Mændene sigtes foreløbigt for seks indbrud i Greve, Karlslunde, Smørum, Glostrup, Bagsværd og Værløse begået i løbet af de seneste par uger.

Foruden indbruddene er det politiets mistanke, at de to mænd i stjålne biler i en lang række tilfælde har opsøgt og observeret villaer, men undladt at begå indbrud, formentlig fordi der på de pågældende tidspunkter har været nogen hjemme.

De anholdte er danske mænd på henholdsvis 26 og 32 år med relationer til Bandidos MC. Mændene blev anholdt uden dramatik på deres bopæle på Vestegnen. Begge er kendt i forvejen af politiet, hvoraf den ene blandt andet er tidligere dømt for groft indbrudstyveri.

Ved dagens aktion er der fundet to stjålne biler, som de anholdte mistænkes for at have benyttet til indbrud og forsøg på indbrud.

De anholdte bliver fremstillet i grundlovsforhør i morgen i Retten i Lyngby med begæring om varetægtsfængsling.

Retsmødet forventes afholdt for lukkede døre af hensyn til den videre efterforskning.

Der forventes yderligere sigtelser mod de to mænd i den kommende tid.

Lederen af TFI, politiinspektør Bent Isager-Nielsen, siger om sagen:

– De anholdte mænd formodes at have fundet frem til gerningsstederne via annoncer om boliger til salg på nettet, og hvor værdifulde møbler og lamper har været afbilledet. De mistænkes for herefter målrettet at have forøvet indbrud og stjålet de udsete effekter. Indbruddene er begået på en måde og under omstændigheder, der efter politiets opfattelse er omfattet af straffelovens bestemmelser om grov indbrudskriminalitet.