Vi sætter internetrekord på mobilen

,

af

Arkvifoto: kaboompics / Pixabay
Arkvifoto: kaboompics / Pixabay

Danskernes dataforbrug på mobilen er støt stigende. I 2014 brugte en gennemsnitlig dansk mobilkunde 1,9 GB data om måneden, ved udgangen af 2015 var det steget med 71 procent til 3,3 GB. Det viser tal fra Energistyrelsens telestatistik, skriver Søndagsavisen.

– Det er langt overvejende vores forbrug af underholdning, der driver udviklingen. Vi streamer i stigende grad musik og film og går på nettet og sociale medier. Vi bruger i dag telefonen, som vi brugte en stationær computer for et par år siden, forklarer Torben Rune, teleanalytiker for konsulentvirksomheden Netplan, til Søndagsavisen.

I følge Nicholas Frederiksen fra MobilKunden.dk har mobiltelefonernes stigende tekniske niveau også stor indflydelse på, at vi går mere på nettet fra dem.

– Mange har nu for eksempel vænnet sig til, at en telefonskærm er helt fin at se film på, så den her udvikling vil utvivlsomt fortsætte, siger Nicholas Frederiksen.

Faktisk er vores dataforbrug på mobilen så kraftigt stigende, at et telefonabonnement på et tidspunkt udelukkende vil bestå af internetadgang, mener Torben Rune.

– Vi ender et sted, hvor alt er internetbaseret. Når du køber et mobilabonnement, køber du reelt internetadgang, og så både ringer og skriver du via internettet. Det ligger måske et par år ude i fremtiden, men på et tidspunkt vil teleselskaberne udelukkende sælge dig internetforbindelse, siger Torben Rune.