Ulrik Wilbek stopper som sportschef

af

Ulrik Wilbek meddeler, at han stopper som sportschef i Dansk Hånbold Forbund.

– Efter en OL-turnering, hvor det var min oplevelse, at trænere, spillere og stab sammen fandt frem til et konstruktivt samarbejde, har de seneste dages uro i pressen gjort det umuligt for mig at se mig selv fortsætte i stillingen, indleder Ulrik Wilbek i en pressemeddelelse og fortsætter:

– Det vigtigste for mig har altid været og er fortsat dansk håndbold, og i lyset af den uro, der har været siden hjemkomsten fra OL i Rio, kan jeg ikke se mig selv fortsætte som sportschef. Jeg ønsker ikke at tage fokus fra landsholdsarbejdet, men derimod ønsker jeg at give Gudmundur de bedste arbejdsbetingelser fremover.

Ulrik Wilbek har været sportschef i Dansk Håndbold Forbund siden efteråret 2012.

– Jeg har været utroligt glad for alle mine år i DHF og ikke mindst min tid som sportschef, hvor størstedelen af arbejdet har vedrørt talentudviklingen og samarbejdet med landstrænerne, klubber og elitemiljøet i dansk håndbold. Det har været et utroligt givende og spændende arbejde. Nu vil jeg bruge den kommende tid på at overdrage mine opgaver til andre i DHF, og derefter vil jeg bruge min energi på det lokalpolitiske arbejde i Viborg, slutter Ulrik Wilbek.

Indtil der er fundet en afløser træder forbundets generalsekretær Morten Stig Christensen ind i stedet.