Godt nyt til alle sportsfolk: Sex påvirker ikke sportspræstationer

Arkivfoto: skeeze / Pixabay

Så er der godt nyt til alle sportsfolk: En gruppe forskere har gennemgået hundredvis af studier af, hvordan sex påvirker sportsresultatet – og deres konklusion er, at sex ikke svækker sportspræsentationer. Det skriver Science Daily.

– Vi påviser at der ikke er nogen klare videnskabelige beviser, som tyder på, at seksuel aktivitet har negativ effekt på idrætsresultater, siger prefessor i idrætsmedicin ved universitet i Firenze Laura Stefani, som hovedansvarlig for gennemgangen af studierne.

Faktisk mener forskerne, at det muligvis har en positiv effekt på atleters præstationer – i idrætten vel at mærke – med mindre sex’en foregår mindre end to timer før sportspræstationen.

Men noget kunne tyde på, at sportsfolkene selv har fundet ud af det på en mer lavpraktisk måde end videnskabelige studier. Under OL i Rio blev der således uddelt ikke færre end 450.000 kondomer i OL-byen, hvor atleterne boede.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.