365Nyheder.dk

Dagens nyheder

Girafkalv født i Odense ZOO

Af - 28/10/16 23:39

Odense ZOO er blevet en ‘indbygger’ rigere, for tirsdag aften klokken 19.31 kom en “lille” girafkalv til verden.

Girafkalven er en han og er sammen med moderen, Esta, lukket sammen med de andre giraffer – et møde, som den lille ny beboer tog med ophøjet ro.

Den nyfødte girafkalv. Foto: Odense ZOO.
Den nyfødte girafkalv. Foto: Odense ZOO.

Ventet med spænding
Girafkalven har været ventet længe, og der opstod stor glæde, da dyrepasser Søren Linde kunne aflægge beretning om den lille nye beboer i girafstalden efter fødslen tirsdag aften. Giraf-moderen har før sørget for nye medlemmer til giraf-flokken, og det er nu 4. gang, hun kælver. Den ”lille” ny vejer ca. 60 kg og måler omkring 170 cm i højden. Både mor og kalv har det godt, og girafkalven er på benene og kan ses sammen med de ældre medlemmer af flokken i Odense ZOOs girafstald.

Truet dyreart
Der findes færre og færre giraffer i naturen. Bestanden af vildtlevende giraffer er de seneste 10 år faldet med 40 procent. På verdensplan er der færre giraffer end elefanter og næsehorn, fordi disse truede dyrearter har fået langt mere opmærksomhed end de truede giraffer. Derfor ser zoolog i Odense ZOO, Nina Collatz gerne, at der kommer mere opmærksomhed på girafferne i fremtiden:

– Det er positivt, at der er fokus på elefanter og næsehorn, men vi er desværre ved at miste et andet af savannens ikoniske store dyr. Giraffen er truet af blandt andet krig og mangel på føde og levesteder, da mennesker i langt højere grad bosætter sig de steder, giraffen hidtil har levet, siger Nina Collatz.

I “>juli måned kom en anden giraf-unge til verden i Odense ZOO.