René Toft melder afbud til samling

af

Endnu et afbud har ramt herrelandsholdet forud for EM-kvalifikationskampene den 3.-6. november, hvor Holland og Letland venter på hhv. hjemme- og udebane.

Landstræner Gudmundur Gudmundsson samler herrelandsholdet tirsdag den 1. november, men landstræneren må undvære en af OL-profilerne, nemlig René Toft, der netop har meldt afbud til den kommende samling.

– René Toft har desværre meldt fra til samlingen, fordi han har været igennem et meget hårdt genoptræningsforløb i det halve år op til OL-forberedelserne i juli og lige siden har været under hårdt pres, så han har brug en pause, siger Gudmundur Gudmundsson, der i stedet har indkaldt Anders Zachariassen.

– Anders Zachariassen var med til OL-forberedelserne i sommers, så han kender vores forsvarsspil og kan fint træde ind på holdet.

Anders Zachariassen skulle i samme periode have været med udviklingslandsholdet i Polen, og den ledige plads i udviklingstruppen udfyldes i stedet af Morten Bjørnshauge fra KIF Kolding København.

Landsholdet møder Holland på hjemmebane i Brøndby Hallen torsdag den 3. november, hvor DHF og publikum inden kampen udnytter lejligheden til at hylde OL-guldet. Derpå flyver landsholdet til Letland, hvor de søndag spiller den anden ud af i alt seks kampe i EM-kvalifikationsturneringen.