Voldsom brand i norsk storby

af

En voldsom brand brød i nat ud i den norske by Kristiansand.

Ifølge det lokale dagblad, Fædrelandsvennen, er tre bygninger blevet totaltskadet i en brand i den centralt beliggende Henrik Wergelands gate.

I alt 28 brandfolk har været i gang for at få ilden under kontrol. Politiet var mødt med ni politipatruljer og en Sea King redningshelikopter blev også kaldt til byen i forbindelse med branden, oplyser det lokale politi.

– Jeg kan ikke huske hvornår vi sidst havde en så omfattende brand i Kristiansand, siger talsmand for brandvæsnet, Hans Arne Madsen til Fædelandsvennen.

Branden blev opdaget kort efter klokken to natten til søndag af en forbipasserende, som fik fat i en politipatrulje og fortalte, at det brændte i en bygning på Henrik Wergelands gate.

Gæsterne på to hoteller i nærheden blev evakueret under branden. De har søndag morgen fået lov til at komme tilbage til deres hotelværelser, det samme har flere lokale beboere, som også blev evakueret.

– Henrik Wergelands gate 5 er helt nedbrændt. Henrik Wergelands gate 7 og 9 har fået store brandskader. Vi har iværksat sikringstiltag om brandstedet, men folk som færdes i området skal være forsigtige, siger politistationschef i Kristiansand, Ole Hortemo.

En politibetjent blev lettere skadet, da han fik noget bygningsmasse over sig. Han blev kørt til behandling hos lægevagten. Politiet har ikke meldinger om andre skadede personer, ligesom man heller ikke har grund til at tro, at der skulle være savnede personer efter branden.

To personer set løbe fra stedet
Politiets teknikere arbejder på stedet med at efterforske branden. I forbindelse med efterforskningen efterlyser politiet vidner, som har set nogen løbe fra Henrik Wergelands gate 5 da branden brød ud.

– Vi har snakket med vidner som fortæller, at de har set to personer løbe fra Henrik Wergelands gate op mod Markens gate da branden brød ud, fortæller politistationschef i Kristiansand Ole Hortemo, der kaldet det “meget interessante oplysninger”.

Henrik Wergelands gate er søndag formiddag afspærret og vil være det i en tid fremover, oplyser politiet.