Polsk vognmand taget i manipulation af lastbils kontrolapparater

Direktøren i et polsk vognmandsfirma har måttet betale en større bøde og er blevet afskåret fra at køre i Danmark efter det blev afsløret, at der havde været manipuleret med en af hans lastbiler.

Den 24. januar afslørede Tungvognscenter Syd nogle mindre uregelmæssigheder i forhold til to chauffører af en polsk lastbil. Det skete i en rutinemæssig kontrol.

Begge chauffører erkendte det, men en nærmere undersøgelse af lastbilen afslørede nogle noget mere alvorlige overtrædelser. Undersøgelserne viste, at der tidligere var blevet manipuleret med den polske lastbil, så både takografen, der blandt andet måler køre- og hviletiden, og hastighedsbegrænseren var blevet sat ud af drift.

Efterforskning i sagen viste, at det var direktøren af det polske vognmandsfirma, der var skyldig i dette, da det var ham, der på daværende tidspunkt havde siddet bag rattet i forbindelse med nogle ekstra transportopgaver, som selskabet havde modtaget. Derfor var det ham, der skulle stå til ansvar for de grove overtrædelser.

Den polske direktør erkendte da også, da han mødte op hos Tungvognscenter Syd i Vejle mandag formiddag, at have foretaget manipulation af køretøjet, så både takografen og hastighedsbegrænseren blev sat ud af drift.

Der blev efterfølgende betalt en samlet bøde på 87.000 kr. Direktøren er ligeledes afskåret fra at køre i Danmark de næste seks måneder.