WikiLeaks afslører: Amerikansk konsulat er hemmelig hackerbase

Det amerikanske konsulat i Frankfurt, som ifølge WikiLeaks benyttes som hemmelig hackerbase af CIA. Foto: Google Streetview.
Det amerikanske konsulat i Frankfurt, som ifølge WikiLeaks benyttes som hemmelig hackerbase af CIA. Foto: Google Streetview.

Tirsdagens kæmpe læk af CIAs hacker-værktøjer fra WikiLeaks, Vault 7, viser angiveligt, at CIA bruger det amerikanske konsulat i den tyske by Frankfurt som hemmelig hackerbase.

Udover at benytte CIAs hovedkvarter i Langley i staten Virginia, benytter efterretningstjenesten også det amerikanske konsulat i Frankfurt. Den hemmelige hackerbase går, ifølge WikiLeaks, under navnet Center for Cyber Intelligence Europe eller CCIE.

CIA hackere, som arbejder fra den hemmelige base i Frankfurt udstyres med et diplomatisk pas og en dækhistorie fra det amerikanske udenrigsministerium, der skal få efterretningstjenestens hackere til nemt at komme gennem paskontrollen. Når først hackerne er kommet ind i Tyskland, kan de rejse rundt i de 25 Shengen-lande uden at blive kontrolleret ved grænserne.

En af grundene til, at CIAs hackere har brug for at være i europa er, at nogle af efterretningstjenestens metoder kræver, at hackere fysisk har adgang til de computersystemer, som ønskes hacket. Systemer som kan være sikret på højeste niveau og ikke engang er tilsluttet internettet. Det kan f.eks. ske gennem et USB-stik med billeder, et spil eller en video, ting som umiddelbart virker helt harmløse, men som infiltrere computersystemet og giver CIA fri adgang, uden ejeren af systemet fatter mistanke.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.