Stor politiaktion: 9 indbrudstyve anholdt

Foto: Politi.dk
Foto: Politi.dk

Nordjyllands Politi gennemførte i dag en omfattende anholdelses- og ransagningsaktion med navnet ‘Operation Tersus’ mod det etablerede indbrudsmiljø i Nordjylland.

Der var tale om en koordineret anholdelsesaktion hvor betjente anholdt i alt 9 personer, hvoraf de syv er fra Aalborg-området. De anholdte er alle mænd i alderen 24 – 42 år.

8 af de 9 anholdte er løsladt efter endt afhøring, mens én blev transporteret direkte til afsoning, da han i forvejen var efterlyst. De er alle fortsat sigtet for indbruds-kriminalitet.

Flere beslaglæggelser
Efter anholdelserne blev der foretaget ransagning af adskillige adresser, hvor der blev beslaglagt enkelte tyvekoster, som politiet mener stammer fra indbrud, ligesom der er beslaglagt et stjålet køretøj samt en mindre mængde narkotika.

– Anholdelsesaktionen er sket efter konkrete efterforskninger og spor, som vi har sikret under vores undersøgelser af de gerningssteder, hvor der har været indbrud, oplyser politikommissær ved Nordjyllands Politi, Sune Myrup, der har haft ansvaret for hele aktionen.

Et kraftigt signal
Politikommissæren tilføjer, at man fra politiets side har ønsket at sende et kraftigt signal til miljøet om, at det har en konsekvens, hvis man begår indbrud.

– Vi ved, at indbrud normalt stiger op til påske – og med dagens aktion har vi lagt et ganske massivt pres på det miljø, hvor gerningsmændene til indbrud ofte skal findes, fastslår politikommissær Sune Myrup.

To anholdelser gennemført allerede tirsdag aften – flere på vej
Efterforskere fra Nordjyllands Politi gennemførte sent i går aftes de første ransagninger – og under en ransagning i Hals blev der også fundet knap 1,7 kg amfetamin. Dét første til anholdelse af to mænd på henholdsvis 49 og 64 år.

Begge personer er i dag blevet fremstillet i grundlovsforhør ved retten i Aalborg: Den 64-årige blev idømt en straks-dom på 3 års fængsel og sendt til direkte afsoning. Den 49-årige blev løsladt i retten.

Nordjyllands Politi har siden marts måned foretaget anholdelser af 29 gerningsmænd til indbrud, hvoraf de 12 er blevet varetægtsfængslet.

– Indbrud er ét af vores vigtigste indsatsområder. Og netop derfor kører vi kontinuerligt efterforskning på området – og vi forventer inden for de næste par uger, at vi skrider til flere anholdelser, pointerer politikommissær Sune Myrup.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.