Minister fanget på lydoptagelse: Kalder aktindsigt “en sygdom i samfundet”

Miljø- og fødevareminister, Esben Lunde Larsen. Foto: Kim Vadskær.

“Jeg mener det er en sygdom i vores samfund, at der bliver søgt om aktindsigt i alt mellem himmel og jord”. Sådan sagde Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen i november i fjord på et møde med medarbejdere i Miljøstyrelsen, som han som minister er øverste chef for. Det skriver Politiken.dk.

Ved samme lejlighed sagde han “Jeg skal nok som minister offentliggøre det, der skal offentliggøres i forhold til vores politiske processer”.

Hvad Esben Lunde Larsen nok ikke havde regnet med var, at en af mødedeltagerne optog hans udtalelser og nu har udleveret dem til Politiken.

Da mediet konfronterede ministeren med hans udtalelser svarede han skriftligt tilbage, at han havde forløbt sig og det “naturligvis [er] offentlighedsloven og miljøoplysningsloven, der afgør, hvad der offentliggøres og hvornår”. I stedet mener ministeren, at hans udstalelser var hans måde at sige, at “lækager af fortrolige og følsome oplysninger ikke er acceptable”. Og, i modsætning

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.