365Nyheder.dk

Dagens nyheder

Naser Khader bog trækkes tilbage – beskyldes for omfattende plagiat

Af - 5/05/17 11:36

Naser Khader.
Foto: Knud Winckelmann – commons.wikimedia.org (CC-BY-SA-3)

Folketingsmedlem for De Konservative, Naser Khader, er røget ind i en sag om plagiat. Sagen får nu forlaget til at trække han bog ‘Hjertet Bløder’ tilbage.

Det er Weekendavisen, der har undersøgt bogen “Hjertet Bløder – Arabisk forår og opløsning”, der udkom kort før valget til Folketinget i 2015.

Forsiden til bogen ‘Hjertet bløder’ (People’s Press)

Undersøgelsen viste, ifølge Weekendavisen, at mindst 11 af bogens i alt 75 små kapitler indeholder længere passager, som efter alt at dømme er skrevet af efter bøger, artikler og opslagsværker, som ikke nævnes i bogen.

Naser Khader selv skriver i en e-mail til Weekendavisen, at han er ‘meget rystet’ over dokumentationen, som han kalder ‘klokkeklart plagiat’. Han mener dog ikke selv, at han har lavet plagiatet. Han fortæller til mediet, at han blev interviewet flere gange til bogen, og så skulle journalisten Stig Matthiesen ‘føre pennen’. Udover interviews fortæller Khader, at han også har sendt litteraturhenvisninger til Stig Metthiesen.

– 2-3 måneder senere fik jeg manuskriptet, læste det og sagde god for det, siger Naser Khader til Weekendavisen og oplyser, at han ærgrer sig over han ikke opdagede plagiatet.

Alt kommer fra Naser
Stig Matthiesen afviser Khaders forklaring overfor Weekendavisen:

– Alt, hvad der er kommet i Hjertet bløder, kommer fra Naser. Enten har jeg hørt ham holde foredrag, han har skypet fra Washington, eller han har sendt mig tekster på dansk.

– Der er ikke noget, jeg har plukket fra andre steder. Altså ikke en eneste indholdsmæssig tilføjelse fra min side til Nasers talte ord eller fremsendte materiale

Trækker bogen tilbage
Kreativ direktør hos forlaget People’ Press, Jakob Kvit, er ked af, at forlaget ikke opdagede plagiatet. Til weekendavisen siger han:

‘Det er en ren tilståelsessag. Vi er skyldige i uagtsomt intellektuelt tyveri, og det er vi meget kede af. Jeg bøjer mig i støvet for dokumentationen. Vi trækker bogen tilbage med det samme og brænder, hvad der er tilbage af den.’

Læs også: Weekendavisens artikel og Weekendavisens dokumentation.