Esbjerg ude af SuperLigaen

Esbjerg er ude af SuperLigaen, det står klart efter holdet i dag tabte play off-kampen til AC Horsen.

Efter første play off-kamp, der endte uafgjort 1-1 var spændingen stor inden søndagens returkamp. Starten bød på masser af fejl fra begge hold og først i 36. minut lykkedes det hjemmeholdet at få et mål, da Lasse Kryger sendte bolden i Esbjegs mål til 1-0.

Fem minutter efter udlignede Esbjergs Jacob Lungi Sørensen da han efter et hjørnespark headede bolden i mål til 1-1.

Efter pausen skulle der blot gå et lille minut, så sørgede Kjartan Finnbogason for at Horsens atter kom foran 2-1. Horsens forsvarsspil var effektivt og selv om hjemmeholdet brændte et par oplagte chancer, så holdt de hovedet koldt. Esbjerg derimod virkede til tider frustrerede og i 73. minut begik Giorgos Katsikas straffespark, som Kjartan Finnbogason sendte sikkert i nettet til 3-2.

I overtid lykkeds det Budu Zivzivadze at reducere til 3-2 for Esbjerg efter et hjørnespark, men det var ikke nok og den samlede stilling på 4-3 efter to play off-kampe sender Esbjerg ned i 1. division, mens AC Horsens skal spille kvalifikationskampe mod Vendsyssel om en plads i SuperLigaen.