365Nyheder.dk

Dagens nyheder

Redningsaktion i nat: Ung mand på stoffer hang med hovedet nedad i 20 meters højde

Af - 28/05/17 7:52

Klokken 03.30 i nat blev politi og redningsmandskab kaldt ud til en landejendom i de sydlige Odense, hvor en 22-årig mand hang med hovedet nedad fra en bro på en ca. 20 meter høj silo.

Inden det kom så vidt, havde to unge mænd på henholdsvis 20 og 22 år været en tur i byen i Odense, hvor de blandt andet havde indtaget det euforiserende stof ecstasy. På et tidspunkt endte de på landejendommen, hvor den 20-årige “trådte af” på naturens vegne. Da han var færdig med sit ærinde kunne han nu konstatere, at hans 22-årige kammerat havde benyttet ventetiden til at klatre op på en ca. 20 meter høj silo. Herfra råbte han til kammeraten på jorden, at han mente sig i stand til at flyve, oplyser Fyns Politi.

Hvorvidt han rent faktisk forsøgte at flyve, eller om han snublede er uvist, men den 22-årig endte med hovedet nedad på en bro ved siloens top, mens hans ene fod og underben sad i klemme i en metalskinne.

Kammeraten alarmerede alarmcentralen og klatrede derefter op på siloen, hvor han holdt fast i den 22-åriges ben og politiet hjalp med at holde, da de nåede frem, indtil redningsmandskabet med hjælp fra en stigevogn kunne får frigjort den 22-årige, der samlet set hang med hovedet nedad i godt og vel 20 minutter.

– Eksemplet tjener til skræk og advarsel for andre. Der er en risiko ved alle stoffer, men især ecstasy har vist sig ofte at fremkalde et særdeles irrationelt handlemønster, siger Vagtchef Lars Thede og fortsætter:

– I tilfældet her kan den 22-årige kun tilskrive rent og skær held, sin kammerat og redningsberedskabet, at han er i live i dag. Vi kan ikke sige det tit nok: Hold fingrene langt væk fra euforiserende stoffer.