Tre personer sigtet for omfattende databedrageri

Arkivfoto: TheDigitalWay / Pixabay

re personer blev i går varetægtsfængslet i en sag om databedrageri.

De tre, der er henholdsvis 23, 28 og 34 år gamle, er sigtet for for omfattende databedrageri og mistænkes for at have skaffet sig uberettiget adgang til kontooplysninger og for at have overført eller forsøgt at overføre større beløb til andre konti.

Gerningsmændene har skaffet sig adgang til flere konti ved at installere såkaldte keyloggere, software, der registrerer, hvad der bliver tastet på computeren, for eksempel brugerid og adgangskoder til netbank. Keyloggerne har været installeret på offentligt tilgængelige computere.

Databedrageriet er begået i flere byer, blandt andet i det syd- og sønderjydske.

Ved onsdagens grundlovsforhør ved retten i Esbjerg de tre sigtede varetægtsfængslet frem til den 28. juni.