Flere personer anholdt efter uro og skud i Aarhus Vest

af

Østjyllands Politi anholdt lørdag flere personer med tilknytning til forskellige grupperinger i Aarhus Vest. Det skete efter flere hændelser i løbet af dagen.

Lørdag eftermiddag gennemførte Østjyllands Politi en anholdelses- og ransagelsesaktion i området omkring Peter Fabers Vej. Flere personer blev anholdt og sigtet for overtrædelse af våbenlovgivningen efter fund af bl.a. stik- og slagvåben og bandebeklædning. Alle de anholdte er løsladt, men er fortsat sigtede.

På Ekkodalen i Aarhus V skete der en episode omkring kl. 20. Her løb to personer med stik- og slagvåben ind i en butik, angiveligt for at lede efter folk fra andre grupperinger. Den ene blev genkendt og sigtes i forbindelse med episoden for forsøg på grov vold.

Lørdag kl. 20.10 blev der affyret skud mellem grupperingerne på Bispehavevej. Flere af skuddene var skarpe. Politiet ankom hurtigt til stedet og sikrede sig spor fra skyderiet. Efterfølgende blev to personer anholdt. Den ene blev sigtet for forsøg på manddrab. Den anden var identisk med en af personerne fra episoden på Ekkodalen. Han blev sigtet for forsøg på grov vold og forsøg på manddrab. Begge blev fremstillet i grundlovsforhør og varetægtsfængslet i fire uger.

Natten til søndag omkring kl. 1 blev to personer, der netop var løsladt, kørt ned af en personbil på Dynkarken tæt på hovedpolitigården i Aarhus C. Ved påkørslen pådrog de to mænd sig kvæstelser, bl.a. brækkede den ene et ben. Bilen, der påkørte dem, kørte efterfølgende væk fra stedet. Politiet efterforsker sagen som en bevidst påkørsel.

Østjyllands Politi oplyser, at man fortsætter indsatsen mod de forskellige grupperinger og holder nøje øje med udviklingen.