Tyrkiet fængsler formand for Amnesty International

Arkivfoto: sevgi001453d / Pixabay


I tirsdags blev bestyrelsesformand for Amnesty Tyrkiet, Taner Kilic, sammen med 22 andre advokater anholdt af tyrkisk politi i byen Izmir.

De tyrkiske myndigheder anklager Taner Kilic for at have forbindelser til Gülen-bevægelsen, der i tyrkiet betegnes som en terrororganisation.

– At formanden for Amnesty Tyrkiet nu er blevet trukket ind i udrensningen efter kupforsøget i Tyrkiet, viser hvor langt og hvor arbitrært myndighederne går til værks. Taner Kilic har længe udmærket sig for at forsvare præcis de friheder, som de tyrkiske myndigheder nu tramper på, siger Salil Shetty, generalsekretær i Amnesty International.

Amnesty afviser beskyldningen mod Taner Kilic:

– I fraværet af troværdige og tilgængelige beviser for deres involvering i internationalt anerkendte forbrydelser, opfordrer vi de tyrkiske myndigheder til omgående at løslade Taner og Kilic og de øvrige 22 advokater samt droppe alle anklager imod dem, siger Salil Shetty.

Fredag blev Taner Kilic varetægtsfængslet.