Smuglerbande dømt: Smuglede næsten 500.000 cigaretter

Nogle af de næsten 500.000 beslaglagte B&B cigaretter. Foto: HMRC.


En britisk smuglerbande snød skattevæsnet for mere end £115,000 – hvad der svarer til næsten én million danske kroner, da de smuglede næsten 500.000 cigaretter i Surrey.

Smuglerbanden blev fældet i en aktion hvor efterforskere fra det britiske told- og skattevæsen så hvorledes Dominik Mrzyglod og Sebastian Swiezy leverede cigaretterne til Abdul Faki på en parkeringsplads i den lille by Dorking, som ligger ca. 20 km syd for London, den 16. december 2015.

Efterforskerne slog til og anholdt Abdul Faki på stedet og fandt 486,700 cigaretter af mærket B&B i en hvid varevogn, som han hjalp til med at laste.

De to andre, Mrzyglod og Swiezy, flygtede fra stedet. Mrzyglod blev anholdt i sit hjem dagen efter, mens Swiezy flygtede til Spanien. Han blev anholdt i april sidste år, da han ankom til Gatwick Airport med fly fra Polen.

Fra fire års fængsel til samfundstjeneste
Det ene af bandens medlemmer, 38-årige Dominik Mrzyglod, er blevet idømt fire års fængsel efter han erkendte svindel og en seperat episode med indsmugling af 1,2 millioner cigaretter gemt i bordplader.

52-årige Abdul Faki blev idømt 18 måneder for sin del i bandens smugleri, mens 36-årige Sebastian Swiezy slap for fængsel, men i stedet skal udføre 120 timers samfundstjeneste.