Dansk minister vred på Facebook: Dropper sin Facebook-side

Søren Pind. Foto: Lars Svankjær

Uddannelses- og forskningsminister Søren Pind nedlægger sin offentlige Facebook-side.

På Facebook skriver ministeren:

“Kære allesammen!
Jeg har besluttet mig for ikke længere at have en Facebook side. .. Jeg kan ikke acceptere, at opsætninger og algoritmer på denne måde tilskriver mig og søger at skabe en yderligere afhængighed af systemer”, skriver Søren Pind på Facebook og henviser til et billede med en besked fra Facebook om, at hvis han svarer hurtigt på beskeder, så kan det forbedre hans omdømme.

“Min anseelse skal jeg nok selv være herre over, tak.”

Det er dog ikke et farvel til hverken Facebook eller sociale medier for ministeren:

“Jeg vil ift. venner og gode bekendte opretholde en privat profil, men det er så også, hvad det bliver til.” skriver ministeren om Facebook.

“Jeg vil derfor fra nu af udelukkende bruge Twitter til at kommunikere på.”