Aktion mod bandemiljø: 11 anholdt og tre fængslet

Foto: Rigspolitiet.

Foto: Rigspolitiet.


I går gennemførte Særlig Efterforskning Vest i samarbejde med Nordjyllands, Østjyllands og Midt- og Vestjyllands Politi, en større aktion målrettet personer med relation til bandegrupperingerne i Aarhus.

Aktionen var et led i en længerevarende efterforskning mod et kriminelt netværk, med relationer til flere bandegrupperinger, der står bag organiseret narkohandel. 17 adresser blev ransaget i Hjørring, Lønstrup, Silkeborg og Aarhus, hvor der blev fundet hash og kontanter. I alt 11 personer blev anholdt.

– Blandt de anholdte er der både kendte bandemedlemmer og personer med relation til bandemiljøet. Fælles for dem alle er, at de indgår i et kriminelt netværk i det vestlige Aarhus, hvor de tjener penge ved at distribuere store mængder hash, siger vicepolitiinspektør Morten Vegger.

Tre fængslet
Alle de anholdte er sigtet for handel med narkotika. Tre af dem – tre mænd på 27, 37 og 49 år – blev her til formiddag fremstillet i grundlovsforhør for lukkede døre, hvor to af dem blev varetægtsfængslet i fire uger og den sidste i 14 dage.

– Der er ingen af de tre fængslede, der er registrerede bandemedlemmer, men de har alle en relation til bandegrupperingerne. Det er de tre personer, efterforskningen primært har koncentreret sig omkring, da de har haft en ledende rolle i netværket, siger vicepolitiinspektør Morten Vegger.

De resterende otte personer, der er i alderen 23 til 38 år, er alle løsladt efter endt afhøring, men er fortsat sigtet i sagen.