Disse karaktertræk hader vi mest

Arkivfoto: RyanMcGuire / Pixabay


Hvis du virkelig vil gøre en kvinde vred, skal du bare tiltale hende ”lille ven” – nedladenhed er nemlig det karaktertræk, kvinder hader mest. Blandt mænd er illoyalitet nummer et på listen over de mest utiltalende karaktertræk.

Det viser en rundspørge, YouGov har foretaget for Søndagsavisen.

At kvinder har nedladenhed som hadetræk nummer et, overrasker ikke Helene Rosendahl Hillersdal, der er coach og foredragsholder.

– Det værste, vi kan opleve, er ikke at blive taget alvorligt eller ikke at blive respekteret. Jeg møder kvinder, der bliver talt ned til i deres parforhold, af deres leder, kollegaer og veninder. Det er noget, der findes over alt, forklarer Helene Rosendahl Hillersdal til Søndagsavisen.

Når mænd sender illoyalitet ind på førstepladsen over utiltalende karaktertræk, tænker de i høj grad på deres venner, mener Kenneth Reinecke, der er kønsforsker på Roskilde Universitet.

– Mænd har lettere ved at acceptere, at deres ven er en tåbe at høre på eller drikker sig fra sans og samling, end at han bryder den uskrevne regel om, at man holder kæft med, hvad man ved om hinanden. Bryder man den regel, har man virkelig trådt ved siden af, siger Kenneth Reinecke.

Undersøgelsen viser, at de fem karaktertræk, kvinderne hader mest er: 1: Nedlandenhed, 2: Manglende empati, 3: Egoisme, 4: Illoyalitet, 5: Bagtaleriskhed.

For mændene er rangeringen: 1: Illoyalitet, 2: Egoisme, 3:Nedladenhed, 4: Manglende empati, 5: Sleskhed.