365Nyheder.dk

Dagens nyheder

Derfor skifter vi tøj, når vi kommer hjem

Af - 3/07/17 12:31

Arkivfoto: Free-Photos / Pixabay

Knap seks ud af ti danskere skifter tøj, lige så snart de kommer hjem fra dagens gøremål. 48 procent skifter til mere løstsiddende tøj, fire procent går rundt i undertøj og seks procent skifter direkte til nattøj. Det viser en rundspørge, YouGov har lavet for Søndagsavisen.

– Når vi skifter tøj, skifter vi sindstilstand. Det er en mental transformation, hvor vi går fra den rolle, vi påtager os, når vi går ud ad døren om morgenen, til at være os selv igen. Så samtidig med, at vi skifter tøj, skifter vi sindstilstand, stemning og attitude. Det er udtryk for, at ’nu er det overstået for i dag’, siger livstilsekspert Henrik Byager til Søndagsavisen.

Han mener, at det er blevet så normalt at have mere afslappet tøj på i hjemmet, at det ligefrem forventes af os.

– Hvis man kommer forbi en bekendt og ser ham og familien sidde og drikke kaffe med stramt tøj på en lørdag formiddag, vil de fleste tænke: ’hold da op, nogle mennesker – de kan da slet ikke finde ud af at slappe af’, siger Henrik Byager.

Ifølge parterapeut Martin Østergaard kan det på mange måder være et godt tegn, når familier og partnere kan gå rundt i afslappet tøj derhjemme.

– Det er da helt klart udtryk for, at man kan slappe af i hinandens selskab og er trygge ved hinanden. Det skal man altså kunne, så det kan sagtens være sundt. Hvis begge har det fint med det, er det en positiv ting, siger Martin Østergaard.

Han advarer dog mod, at det bliver for ”leverpostej”, hvis man kun ser sin partner i løstsiddende joggingtøj hver dag og opfordrer til, at man også stadser sig ud for hinanden en gang imellem.